5 stemningsfulle julemarkeder

Det er godt å unne seg et avbrekk i juleforberedelsene. Ta en tur innom et julemarked, finne de perfekte gavene og nyte avslappende dager med god mat og drikke. Vi har plukket ut 5 flotte julemarked i byer som er lette å reise til fra Haugesund.


Stockholm

Svenskenes hovedstad byr på mange julemarked. På Djurgården ligger tre: På Skansen, Gröna Lund og Rosendal. Stockholms største julemarked finner du i Gamla Stan. Med sine smale gater og sjarmerende hus er bydelen en fantastisk ramme rundt et av de eldste julemarkedene i Sverige. Supert for deg som vil ha lokalt håndverk og tradisjonell, svensk julemat i historiske omgivelser.

 


Jul i Tivoli – København


København

København byr på ekte, dansk julehygge. Jul i Tivoli fra 18. november til 31. desember er et eventyr, med tusenvis av glitrende julelys og fantastiske dekorasjoner. Alle attraksjonene er åpne, og det er underholdning og mye som skjer hver eneste uke. Julemarkedet lokker med rundt 60 boder som selger brukskunst, delikatesser, julepynt og dansk julemat. Unn deg noen “æbleskiver” og gløgg, og kjenn på den magiske stemningen.


Jul i Gdansk: Bilde: Gdansk in Your pocket

Gdansk

Direkte fra Haugesund, kun halvannen time med fly, ligger Gdansk. Byen lokker med god, gammeldags førjulstemning og et prisnivå som gjør at gavebudsjettet rekker litt lenger. Gamlebyen er vakkert pyntet gjennom hele førjulstiden, og på julemarkedet som er åpent 5.-23 desember finner du over 60 boder med håndverk og lokale spesialiteter. Kanskje finner du den helt spesielle, personlige julegaven?

 

Brussel

EU-hovedstaden lokker med et julemarked som har vært kåret til det beste i Europa. Markedet er åpent fra 24. november till 31. desember strekker seg over nesten to kilometer, fra Grand Place til Place Ste. Catherine. Grand Place er selve hjertet i Brussel, og blir for anledningen pyntet med et gigantisk juletre og vakker belysning. Her er det pariserhjul, karuseller, en egen skøytebane og boder med deilig mat og drikke.


Sommerset London

London

Det er ikke mulig å lage en liste over julemarked og julebyer uten å nevne London. Tilreisende kommer fra hele verden for å handle gaver her og oppleve engelsk julestemning. Gatene og stormagasinene konkurrerer om å ha de mest forseggjorte dekorasjonene, og i London er det selvsagt flere julemarked å velge mellom. Det største er Winter Wonderland i Hyde Park, som er åpent 17. november til 1. januar. Markedet er et lite eventyr, med tivoli, egen skøytebane, god mat og drikke og aktiviteter i massevis.