Start din cruiseferie i vakre Barcelona!

Hvorfor? Jo, fordi den er genial å kombinere med et par dager i byen før man drar ut på cruiset. Byen i seg selv er jo super på så mange måter, i tillegg er det kort vei fra flyplass til sentrum, og også videre fra sentrum til cruise havnen.

Fra Haugesund til Barcelona er det gode flyforbindelser med mellomlanding i Oslo, stort sett daglig, så her er det bare å finne ut hvilken dag det passer deg å reise. Fra Barcelona flyplass til sentrum tar det bare ca 20 minutter med taxi om trafikken glir fint, så det er jo veldig bra.

Reisekonsulenten Svanhild Nordbjørn, som jobber til daglig på reisesenteret på Oasen, kombinerte cruise og Barcelona og her er hennes tips!

Hvor skal man bo?

Mange tenker at man må bo langs Las Ramblas for å bo sentralt i byen, men det er ikke nødvendig. Man kan fint bo i distriktet ovenfor, som heter Eixample, her får man gjerne litt mer for pengene. Området ovenfor strendene, Sant Marti er også veldig greit, og gir gjerne gangavstand til både strendene og Barrio Gotico.

Jeg bodde denne gangen på hotellet Catalonia Passaig de Gracia 4*. Hotellet har delikat innredede rom i et «passe stort» hotell med veldig hyggelig personale.
De serverer god frokost med godt utvalg, i en koselig frokostsal.

Hotellet har terrasse med basseng, men dette er ikke takterrasse, så midt på sommeren kan det nok bli litt for varmt der.

Det ligger i Passaig de Gracia, gaten hvor designerbutikkene ligger som perler på snor, som gir kort avstand til Las Ramblas og dermed også Barrio Gotico, samt også gangavstand til Sagrada la Familia (15-20 min) og de andre kjenta Gaudì bygningene; Casa Batlló; 500 meter fra hotellet, og du kan nå La Pedrera i løpet av 13 minutters gange.

Etter å ha vært på tur på nå verdens største cruise skip Symphony of the Seas hadde jeg ca 24 timer å kose meg i Barcelona på, før flyet mitt gikk hjem til Haugesund. Ettersom det var ca 20 år siden jeg sist besøkte byen hadde jeg lyst å ta for meg de mest kjente attraksjonene i byen, og gjøre meg litt kjent med avstander og kollektivsystem, slik at jeg kan komme med gode tips og anbefalinger til mine kunder.

5 «musts» når man er i Barcelona for første gang (eller på lenge 😊 )

La Boqueria

Matmarkedet som man enkelt kommer til via Las Ramblas. Her kan man med fordel bruke noen timer; både på å se og smake, og å sette seg ned på et av tapaseriene der inne og nyte litt øl og tapas på spansk vis.

 

(bilde: Wikipedia)

La Sagrada familia

Dette fantastiske byggverket er så absolutt verdt et besøk. Sagrada Família er en stor basilika i Barcelona, som ble tegnet av den kunstneriske arkitekten Antoni Gaudí. Den ble påbegynt i 1883, men er fremdeles ikke ferdigbygd, og det bygges fremdeles. Når det står ferdig, målet er nå at dette skal være i 2026, skal byggverket ha hele 18 tårn, og vi vet jo at katedralen allerede i dag viser godt igjen i bybildet.

Skulpturene som utfolder seg rundt og over hovedportalen til basilikaen er grunn til hakeslipp i seg selv, og kjeven lukkes ikke når man stiger inn i bygget og opplever det vakre lyset i det enorme rommet under hvelvingen og spir.

Stranden

Brede, fine og lett tilgjengelige fra byen. Bor man i Barrio Gotico eller Saint Marti har man gjerne gangavstand. Ettersom jeg bodde lengre nord i byen tok jeg undergrunnen til Cituadella, for å gå innom parken der og se på den også, og derifra var det ca 10 minutter å gå til stranden. Men tar man metroen til Barceloneta, er man like ved stranden med en gang.

Det ligger jo strand på strand bortover kysten, så her skulle det være plass til alle. Langs promenadene finner vi også masse koselige «chiringuitos» og tavernaer hvor man kan få seg noen godt å spise og drikke.


Park Güell alias Gaudi Park

I tillegg til å skape Sagrada la familia, og flere andre kjente og spesielle bygg i byen har Gaudi også fått utfolde sin eventyrlige stil i sin egen park i utkanten av byen. Hit valgte jeg å ta en taxi fra hotellet. Ca 5-10 minutters tur nordover, alt etter hvor i byen man bor så klart.

Vi anbefaler å forhåndsbestille billetter til inngang i parken på nettet, da det gir bedre pris, samt at man får «slot tider» som man får gå inn i parken på, så slipper man å stå i så lang kø på stedet. Parken i seg selv er jo vakker og spesiell på en solfylt dag, men man behøver ikke sette av mer en liten time her altså, med mindre man virkelig ønsker å studere kunsten så klart. Da kan man også kjøpe ekstra billetter til inngang i noen av de spesielle husene i parken. Man får uansett en fantastisk utsikt over byen og havet, og det er nydelig å sitte her og se solnedgangen.


Park Cituadella (nesten nede ved strendene)

Ønsker man imidlertid en koselig picknique i gresset, anbefaler jeg å ta turen til Park Cituadella. Dette er en frodig, grønn park med mange fine stier, busker og trær. Kjøp med lunsj fra La Bouqueria (matmarkedet) og spaser ned for eksempel.

Her kan man også leie en liten pram og ro rundt i en liten dam i parken, og være usmakelig romantiske 😊

Alt dette jeg fikk med meg av Barcelona på 24 timer, ikke verst synes nå jeg. Du vil kanskje ha både to og tre dager, noe som så klart gir deg mulighet til å nyte byen i et litt mere ferielignende tempo 😊

PS! Om du liker Dan Brown og ikke har lest «Opprinnelse» kan det være gøy å ha lest denne før du besøker Barcelona.

 

Vår-sommer og høst 2019 går følgende cruiseskip ut fra Barcelona:

RCCL:

Oasis of the Seas

Vision of the Seas

Explorer of the Seas

Rhapsody of the Seas

Celebrity Edge

Celebrity Infinity

Celebrity Constallation

Azamara Pursuit

Azamara Journey

MSC Cruises:

Seaview

Sinfonia

Belissima

Meraviglia (kun mars, april)