Hekta på Gdansk

21 reiser er det blitt så langt og flere er på gang. Venninnene Randi Velde og Anita Tollefsen er rett og slett hekta på Gdansk. Nå planlegger de en juletur til den sjarmerende polske havnebyen.

– Ingen førjulstid uten at vi har besøkt Gdansk. Det er fantastisk å oppleve julestemningen i de pyntede, smale  gatene i gamlebyen og besøke julemarkedet. Kanskje vi også går på konsert i operaen? Gdansk har også flere gallerier med flott kunst, forteller Randi Velde og Anita Tollefsen.

De har reist til Gdansk i alle fire årstider og har fått oppleve stemningsfulle julegater, uterestauranter om våren, masse liv i gatene om sommeren og nydelige parker om høsten.

Topp med leilighet

Randi Velde fra Karmøy har så langt vært ni ganger i Gdansk. Hun har vekslet på å bo i leiligheter og på hoteller – fra sjarmerende to-stjerners hotell med enkel frokostsal i resepsjonen, til 5-stjernes luksus på Hilton.

– Med direktefly fra Helganes er det lettvint å komme seg til Gdansk. Det er kort vei fra flyplassen til sentrum, noe som også er en stor fordel, sier hun.

Anita Tollefsen fra Haugesund, har vært 12 ganger i Gdansk og bodd på 10 ulike steder. Alt fra fine hostel til luksusleiligheter.

– Her er det utrolig mange rimelige overnattingssteder å velge mellom. Leiligheter er utmerket hvis en er en vennegjeng og vil bo sosialt. Vi bestiller for det meste selv og har også fått gode tips av goTO, forteller Anita som foretrekker å reise til Gdansk framfor weekendturer i Norge.

– Mange avganger i uka, gjør at det er lett å få til en tur mellom for eksempel turnusarbeid. Bare 1 t. og 25 min. med fly, og kort avstand fra flyplass til sentrum, gjør at en kommer seg rask på plass. Gamlebyen er utrolig sjarmerende og flott, uansett årstid. Masse bra spisesteder. Jeg personlig foretrekker å gå vekk fra hovedgaten og havnen og kan anbefale spisesteder som Surf Burger, Ritz, Patio Espanol, Miito Sushi, Mono, Cafe Retro, sier Anita Tollefsen.

Frisør og spa et must

Både Anita og Randi pleier å benytte anledningen til å gå til frisøren og ta spabehandlinger når de er i Polen.

– Spa bør en bestille på forhånd, og er mye billigere om en bruker spa som ikke ligger på hotellene. Frisørene i Gdansk er flinke og ligger under halv pris sammenlignet med Norge. Vi er nok blitt ganske selektive i forhold til hva vi bruker tid og penger på, men det blir alltid litt shopping, spa og gode matopplevelser når vi reiser til Gdansk, sier de og anbefaler Baltycka og Riviera som er shoppingsentre utenfor sentrum.