Berlin – en stor opplevelse

– Berlin var en stor opplevelse, en fantastisk by, skryter Jessica Velde som tilbrakte 4,5 dager i den tyske hovedstaden.

Berlin er to byer i ett. Rik på historie og kultur, men samtidig også en supertrendy storby full av kreativitet og spennende muligheter, sier Jessica. Hun ble også imponert over byens mange parker og idylliske bakgårder hvor en kan søke ro, fred og rekreasjon.

 

– Jeg likte meg svært godt på Hackesche Höfe, som ligger like i nærheten av Sentralbanestasjonen. Her ble flere grå og kjedelige bakgårder total rehabilitert på 90-tallet, og framstår nå som en attraksjon med gallerier, kafeer og gode spisesteder, sier Velde. – Vi brukte en hel dag i Hackesche Höfe. En koselig plass med live musikk, et spennende marked omgitt av idylliske smale bakgater, legger hun til. Jessica og kjæresten bodde på et flott hotell like ved elven Spre som slynger seg igjennom Berlin og deler byen i to. Hotellet lå midt i sentrum og i gangavstand til de fleste attraksjoner og severdigheter.
– Det var også utrolig enkelt og rimelig å ta seg fram i byen, legger Jessica til.

Berlin er kanskje den hovedstanden i Europa som er best tilrettelagt for sykling. Sykkel-stiene, elve- og kanalbreddene og parkene, gjør byen til et eldorado for sykkelturer. Hele 1/3 del av Berlin er parker og grøntområde, og det er god plass over alt.

Berlin er ypperlig for en avslappende sykkel-tur på en fin solskinnsdag. Du får sett mye og kanskje også tatt deg en «currywurst».

– Ingen kan ha besøkt Berlin uten å ha smakt på en Currywurst fra «det berlinske kjøkken». Pølsen kan kjøpes hvor som helst i byen og spises over alt – til alle tider, slutter Jessica, som absolutt anbefaler den tyske verdensmetropolen som reisemål.


Berlin – byen som fant opp seg selv på ny

Berlin har etter murens fall i 1989 blitt en av de mest spennende storbyene i Europa. Tysklands hovedstad har i løpet av de siste årene blitt pusset opp for milliarder av kroner og fremstår i dag som en moderne storby med historisk sus over seg.

 

Berlins økende popularitet som turistmål skyldes en kombinasjon av pris og kvalitet. Berlin har noe å by på for alle aldersgrupper. Sammenlignet med resten av Tyskland, og storbyer i Europa, er både levekostnadene og prisene lave. Her kan du som turist bo på luksushoteller til utrolig lave priser og byen tilbyr et utall av muligheter for opplevelser og severdigheter.

Dette har vi nordmenn funnet ut. Norge er det landet i Norden som har flest turister til Berlin. Om noen år vil Berlin bli nordmenns storby nummer en. Det mener i alle fall Manuel Kliese, som er direktør for Tysklands turistkontor for Norden samt Baltikum og Russland.

Berlin representerer i dag et nytt Tyskland, en verdensby midt på kontinentet, kreativ og pulserende som aldri før. En magnet for millioner av turister og mennesker som tiltrekkes av den liberale livsstilen og kunstneriske friheten i byen. Berlin er kjent for sine festivaler, sitt uteliv, samtidsarkitektur og avantgarde kunst.

Eldorado for kunstnere fra hele verden
En partyby, moteby, designerby, musikkby og mye, mye mer. Her finner du spennende museer som vitner om byens glansepoke innenfor kunst og kultur. De fleste ligger i den østlige delen av byen i nærheten av den flotte alleen «Unter den Linden». De 2000 kunstnerne som til daglig lever i Berlin setter også sitt preg på byen. Dette merkes spesielt i de mange bakgatene og bakgårdene i trendy bydeler som Kreuzberg Hackeshe Höfe inkludert Hackeshe Markt.

En vandring i Berlin byr på en rekke severdigheter. Det er nok å nevne Berlin muren, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Riksdagen, Holocaust Memorial og Fjernsynstårnet, som er det høyeste i Europa.


Checkpoint Charlie

Berlin er den nest største byen i Europa, etter London. Byen har utviklet seg til å bli et viktig senter for vitenskap, teknologi, politikk og kultur. Dette, sammen med byens liberale holdninger, har en tiltrekningskraft på mennesker fra hele verden, enten de er kunstnere, arkitekter, IT-eksperter eller turister. Berlin er rett og slett verdensmetropolen som fant opp seg selv på ny.

Uansett hva du har lyst til å gjøre, så finner du dèt i Berlin. I tillegg får du det meste for en billig penge enten du skal spise på en bedre restaurant eller shoppe i handlegaten Kurfürstrendamm (Berlins svar på Oxford Street). Berlin er en ærlig by med redelige priser, sies det, og den tyske storbyen lever opp til sitt rykte.

Bestill din storbyweekend på vårt reisesenter på Oasen eller kontakt oss på: ferie.haugesund@berg-hansen.no