Weekendbyer som lokker frem vårfølelsen

Lenge til sommeren? Her er 5 weekendbyer som kan gi en herlig forsmak på sommeren. 

Alicante
Byen er stor nok til å fylle en langhelg, samtidig som den er liten nok til at du rekker å bli godt kjent på bare et par dager. Ta en spasertur sammen med de lokale langs den populære strandpromenaden, våg deg på et vårlig bad i Middelhavet og nyt deilig mat og drikke på en av restaurantene i gamlebyen. Blir du rastløs har Alicante gode shoppingmuligheter.

Utflukter
Du kan også ta en tur opp til Santa Barbara-festningene som ligger midt i byen, eller en dagstur til en av småbyene langs Costa Blanca eller i fjellområdene bak byen. Volvo Ocean Race har flere ganger startet fra Alicante, og i oktober i år skal seilbåtene på ny sette kursen ut fra havnen. Alicante har et eget museum for berømte verden-rundt regattaen, som er vel verdt et besøk.


Alicante

Stockholm
Våren i Stockholm lokker med lange, lyse kvelder, vakker skjærgård og spennende bydeler. I Gamla Stan ligger det kongelige slottet og Nobelhuset, men mest kjent er gamlebyen kanskje for sine smale smug, spisesteder og trivelige småbutikker.

Stockholm kalles med god grunn Nordens Venezia. Byen sprer seg over flere øyer og er omgitt av kanaler og skjærgård. Fra sentrum går det båter ut i skjærgården,  og det er båtlinjer mellom flere av bydelene. Du kan også bli med på rene sightseeing-turer.

Opplevelsesrike bydeler
Hver bydel i Stockholm har sin egen atmosfære. Gamla Stan er lun og sjarmerende, mens Södermalm kjent for å være trendy og urban. «Söder» har spennende, små butikker, gallerier og spisesteder. En helt annen atmosfære finner du i Östermalm, som har byens mest eksklusive boligområder. Bydelen er kjent for flotte butikker og handlesenter, men også for sitt uteliv. Ved Stureplan ligger nattklubbene og barene tett i tett, og området er i tillegg Stockholms finanssentrum.

Malaga
Malaga har i likhet med Alicante og Barcelona den herlige kombinasjonen av by og strand. Sentrum og gamlebyen er ganske kompakt, og det er enkelt å oppleve mye på kort tid. Havnefronten, Muelle Uno, fikk en skikkelig oppgradering for noen år siden, og her ligger det mange butikker, restauranter og barer. Sett deg gjerne ned i vårsolen med noe godt på tallerken og i glasset, og nyt den flotte utsikten over byen og havna.

Kunst
Picasso ble født i Malaga, og byen har blitt kjent for sine mange gode kunstmuseer. Det er selvsagt et eget som viser Picassos verk, men også en rekke andre museer av høy kvalitet, som Carmen Thyssen.

Gdansk
Gdansk er byen for deg som vil ha mye for pengene. Det meste er billigere enn hjemme, og flyturen fra Haugesund tar bare 1 time og 40 minutt. Lech Walesa-flyplassen, 10 kilometer utenfor sentrum, er i realiteten inngangsporten til tre byer. Mest kjent er Gdansk, med sin spennende historie og flotte gamleby.

Avslapping i Sopot
Ikke langt fra Gdansk ligger strandbyen Sopot. Byen har flotte SPA-hoteller, kilometervis med lys sandstrand, og et sjarmerende sentrum med mange gode spisesteder. Perfekt for en avslappende langweekend eller for en dagstur fra Gdansk.

Pulserende Gdynia
Fra Sopot strekker stranden seg videre til havnebyen Gdynia. I tillegg til en travel havn har Gdynia et pulserende byliv, flott strandpromenade, moderne arkitektur og store kjøpesentre.

Paris
Våren i Paris er et begrep, med et yrende liv langs en av verdens mest berømte gater, Champs-Élysées. Ikke langt fra den travle avenyen finner du vakre parker og roligere gater med typisk franske fortausrestauranter. Ta en spasertur langs Seinen som funkler i den skarpe vårsolen og se byen fra en litt annen side.

Attraksjoner på rekke og rad
Langs elvebredden ligger det tett i tett med forseggjorte, sjarmerende husbåter, og løfter du blikket ligger Notre Dame, Pont Neuf, Eiffeltårnet og andre kjente byggverk på rekke og rad. Ønsker du utsikt uten å stå i kø ved Eiffeltårnet, er Montmartre-høyden å anbefale. Her ligger det gamle kunstnerstrøket med sine smale, pittoreske gater, og fra trappene foran Sacre Coeur-kirken er det en flott utsikt utover Paris. Avslutt gjerne dagen gatelangs i Latinerkvarteret. I de brosteinbelagte gatene ligger det restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner, og selvsagt også mer klassiske franske spisesteder.