Denia for øyhopping og god mat

En times biltur nordover fra flyplassen i Alicante ligger den lille havnebyen Denia. For mange er byen først og fremst utgangspunktet dersom man vil dra på øyhopping i Balearene rett utenfor kysten av Costa Blanca.

– Men det er mange andre gode grunner til å besøke byen som ligger midtveis mellom Alicante og Valencia. Det å nyte fantastisk mat er alene god nok grunn til å besøke Denia. UNESCO kåret i 2015 Denia til ”den kreative gastronomibyen, så ingen behøver å være redd for å sulte der, sier reiserådgiver Tania Uhlig. Det vrimler av gode restauranten som man kan velge i. En av de som absolutt kan anbefales er Guru Quique Dacosta. Med tre Micheleng- stjerner er kjøkkenet i verdensklasse, og mange av de fantastiske rettene er inspirert av det Middelhavet byr på.


Port of Denia

– Av andre severdigheter vil jeg nevne Montgo nasjonalpark, som ligger like sør for Denia. Montgo er et fjell som rager 753 meter over Middelhavet, og er et landemerke i området, med praktfull utsikt. På klare solskinnsdager kan man se helt over til Ibizia, sier Tania Uhlig, som også anbefaler ”de røde rekene”, som er den lokale spesialiteten blant sjømat. Men som overalt ellers i Spania er det rikelig med tapasbarer, blant annet i gamlebyen i Denia, hvor tapasgaten framfor noen er Calle Loreto.


Gamlebyen Denia

Festningen på toppen av gamlebyen er også verdt et besøk. Her er det flott utsikt over Denia og havnen som er utgangspunktet for dem som skal på øyhopping. Balearene består av øyene Ibiza, Mallorca (Båt til Palma eller San Antonio), Formentera og Menorca. Men dersom man ikke vil begi seg ut på øyhopping i Balearene, er en dagstur mellom Denia til Calpe et godt alternativ. Denne delen av Costa Blanca har en kystlinje full av historie. Og liker man strandliv og bading finner vi oversikten over fantastiske strender på nettet på http://www.denia.net/this-list-of-beaches ) , sier Tania Uhlig, som har strendene Les Deveses og Punta del Raset som sine personlige favoritter. Av andre aktiviteter som frister på denne delen av Costa Blanca er coasteering, kitesurfing, kanopadling og dykking i grotter.


Gamlebyen Denia

Området anbefales også for dem som liker å spille golf. 15 minutter ut fra sentrum i Denia finner vi Marriott La Sella Golf Resort. På listen over gode hoteller i Denia anbefaler hun La Posada del Mar og  Art Boutique Hotel Chamarel.