Den store Mallorca-guiden

Her gir vi tips til både populære reisemål og spennende aktiviteter på Mallorca. Ikke minst har vi samlet en del tips til barnefamilier.

Alcudia: Noen av Mallorcas beste familiehotell ligger her og har gjort Alcudiabukten til barnefamiliens favorittreisemål og ferieparadis. Alcudia består egentlig av tre ulike deler. Den opprinnelige gamle landsbyen ligger noen kilometer inn i landet og har et sjarmerende lokalt marked og hyggelige restauranter rundt torget. Så er det den livlige havnen Puerto de Alcudia, der fiskebåter ligger side om side med lekre seilbåter – flankert av restauranter, tapasbarer, kafeer, barer og butikker. Det tredje Alcudia er strandområdet Playa de Alcudia – badeparadiset ved den fantastiske sandstranden der du kan slappe av, bygge sandslott og ha en skikkelig drømmeferie.

Mallorcaguiden
Alcudia – Bilde: Ving

Auto-Safari – Cala Millor: Dette er en safaripark der du kjører blant de ville dyrene. Her finner du sjiraffer, sebraer, apekatter, elefanter osv. Du må ha med bil (leiebil) for å få utbytte av parken. Adressen er Carretera Porto Cristo-Son Servera. Parken holder åpent hele året.

Aqualandia – El foro de Mallorca: Dette er en stor fornøyelsespark for hele familien. Parken har åpent fra mai til september.

Acuarium de Mallorca – Porto Cristo: I selve Palma by finner du et mindre akvarium som har eksotisk fisk som piraja og elektriske åler. Akvariet ligger rett ved siden av Coves de Drac i gaten Carrer Vella.

Aquacity – S’Arenal (Platja de Palma): Dette er et av verdens største vannland. Her er det også en liten dyrehage. Følg Palma-S’Arenal- motorveien fra Palma og du vil se skilter til vannlandet.

Cala Bona: Cala Bona har vokst de siste årene, men er fremdeles et fredelig og hyggelig feriested hvor du bor nær naturen og havet. I den utbygde fiskehavnen ligger det fargerike fiskebåter og dupper langs bryggekanten, og det er flere bra restauranter med varierte menyer og hyggelig stemning. Det er også noen barer og koselige kafeer å nyte sommerkveldene på. Med andre ord er det flere gode grunner til å ta en spasertur i Cala Bonas havn.

Castell de Bellver: Castell de Bellver er et godt bevart slott i gotisk stil, som ligger 2,5 km sørvest for Palma de Mallorcas bysentrum. Slottet ligger på en høyde og har fantastisk utsikt over byen (Bellver betyr «vakker utsikt» på katalansk). Castell de Bellver ble oppført i begynnelsen av 1300-tallet, og var opprinnelig sommerresidens for Mallorcas kongefamilie. Stedet ble på 1800-tallet benyttet som militært fengsel. I dag er slottet en av Mallorcas hovedattraksjoner. Det finnes et byhistorisk museum her – som har utstilling av gjenstander og keramikk fra romerske, arabiske og spanske tidsepoker.

Cala D’Or: Cala d’Or ligger på østkysten av Mallorca. Denne siden av øya er kjent for mange vakre bukter som skjærer seg inn i klippene langs kysten. Strendene her er ikke like lange som de i sør og nord, men til gjengjeld er de mange og med en vakker beliggenhet.


Cala D’or

Cap de Formentor: Dette er en odde på nordøst på Mallorca. Halvøyen er preget av høye klipper og vakre strender. Det er bygget en vei som slynger seg langs fjellrekken med en rekke spektakulære utkikkspunkter.

Coves del Drach ( Dragegrottene): De berømte dryppsteinsgrottene «Cuevas del Drach» ligger 2 km sør for Porto Christo, og er en av Mallorcas store turistattraksjoner. Porto Christo er en fiskerlandsby som ligger på østkysten, og befinner seg 63 km øst for hovedstaden Palma de Mallorca. Dragehulene består av 4 grotter som har forbindelse med hverandre, og her kan man se spennende kalksteinsformasjoner. Her finnes dessuten en av Europas største underjordiske innsjøer – som er unik på grunn av det fargerike lysspillet i dryppsteinsgrottene. Grottene var allerede kjent i middelalderen, og ble ombygd med belysning og trapper for besøkende på 1930-tallet. Man kan få guidet omvisning i dragehulene, og inkl. i billettprisen får man dessuten oppleve en flott klassisk mini- konsert, lysshow samt båttur over innsjøen Martel. Omvisningen tar ca. 1 time, og stedet har både café og souvenirbutikk.

Nemo Submarines: I Magaluf finner du en spennende attraksjon som viser deg verden i havet. Ved hjelp av en miniubåt blir du tatt med på en ekspedisjon under vann.

Marineland: Marineland er en svært populær temapark for hele familien, som ligger 3 km nordøst for Palma Nova og 12 km sørvest for hovedstaden Palma de Mallorca. Her kan man se spektakulære delfinshow samt seler, sjøløver og pingviner. Det er også et stort akvarium på stedet, der man kan observere haier samt et tropisk hus med slanger, skilpadder og øgler.

Golf Fantasia – Palma Nova: Det finnes minigolfbaner over hele Mallorca, men den flotteste ligger i Palma Nova. Minigolfanlegget heterPalma Nova Golf Fantasia, og det er baner med kunstige vannfall, grotter og tropisk hage. Anlegget huser hele tre forskjellige baner.

Katmandu parken – Magaluf: Katmandu Park er kåret til Mallorcas beste fornøyelsespark av Trip Advisor. Her er gøyale aktiviteter for hele familien. Du finner parken i nærheten av Magaluf.

Le Seu-katedralen: La Seu er en gotisk katolsk katedral i Palma, bygget ved siden av en eksisterende arabisk moské. Den er 121 meter lang, 55 meter bred og 44 meter høy.

Markeder: Ved Plaza Major i Palma holdes det utendørsmarked med hovedsakelig håndtverksprodukter hver mandag, fredag og lørdag.

NB! Markedet er bare åpent om morgenen/ formiddagen. Mercat Olivar ved Placa de Olivar 4 er en stor markedshall som tilbyr sjømat, kjøtt, frukt og grønnsaker i store mengder. Det er åpent fra tidlig om morgenen til kl. 1400. Mercat Olivar ligger et godt stykke nord for Gamlebyen og havneområdet i Palma, ikke langt fra Placa d’Espanya og jernbanestasjonen med veterantoget til Soller.

Tren de Sóller: Fra Palma de Mallorca går det tog til byen Sóller, som ligger 25 km nord for hovedstaden. Togturen tar ca. 1 time, og underveis får man sett mye vakker natur – med appelsinlunder, fjell og daler. Jernbanelinjen Palma – Sóller ble åpnet i 1912, og de gamle nostalgiske trevognene er fremdeles i bruk. Toget – som er av Mallorcas mest populære turistattraksjoner – kjører fra Placa d’Espanya i Palma, og har avganger omtrent hver time mellom 08.00 og 19.00. Når man kommer frem i Sóller – kan man ta trikk videre til den hyggelige badebyen Port de Sóller.

Serra de Tramuntana: Ta en tur i Serra de Tramuntana, fjellkjeden på nordvestkysten som er en del av UNESCOs verdensarv.

Shopping: Shopping-mulighetene på Mallorca er mange og varierte. I hovedstaden Palma finner du store kjeder og shoppingsentre, og i de mange små gatene finner du små boutiquer som tilbyr lokale og internasjonale varer. Typiske produkter som kjøpes av turister er vesker og sko. I den lille innlandsbyen Inca finner du flere fabrikkutsalg for produsenter som Farrutx og Camper, og her kan du virkelig gjøre et kupp.

Byen Palma: Hva ville en ferie på Mallorca vært uten et besøk i hovedstaden Palma? Kanskje tilhører havnepromenaden i Palma en av de vakreste i Middelhavet! Shoppingmulighetene er uendelige. Her finnes krydderboder, skobutikker, butikker som selger håndverk og kunsthåndverk, butikker med de siste nyhetene innen mote, de kjente spanske butikkene Zara og Mango og mye mer. Fra småbutikkene på Via Sindicato og Jaime II er det ikke langt til den elegante shoppinggaten Jaime III eller til Avenida d’ Alexandre Rossello og varehuset El Corte Inglés.

Palma Nova: Palma Nova har tre fine sandstrender, gågater og motebutikker. Restaurantene ligger på rad og rekke ved strandpromenaden. Du bor et par mil sydvest for storbyen Palma.

Playa de Palma: Stranden og beliggenheten er Playa de Palmas to største fordeler. Du bor ved en av Mallorcas fineste strender og bare en kort kjøretur inn til storbyen Palma. Den livlige metropolen Palma de Mallorca ligger bare ca. 10 km unna med et fargerikt utvalg av alt fra museer og barokkpalasser til shopping, tapasbarer og kveldsfornøyelser. Gode bussforbindelser både på dag- og kveldstid, en taxi koster heller ikke all verden.


Byen Palma – Bilde: Ving

Port d` Andratx: Den lille havnebyen Port d’ Andratx ligger på sydvestkysten av Mallorca og passer like bra for romantiske ferier for to som for familieferier. Hit kommer livsnytere i alle aldre som vil tilbringe ferien i et fredelig og malerisk miljø. Port d’ Andratx ligger i en skjermet vik, med høye fjell som vakker bakgrunnskulisse.

Port de Soller: Puerto de Soller er et lite badested med butikker, kaféer og mange hyggelige restauranter. Byen ligger i en skjermet bukt med en 700 meter lang strand som kantes av en fin strandpromenade. I midten er stranden smalere og består av rullesteiner, men både nord og sør er den en finkornet og romslig sandstrand. I enden av strandpromenaden ligger den velbesøkte småbåthavnen der du kan se både luksuriøse fritidsbåter og mange små fiskerbåter.

Valdemossa: Denne byen ligger på den nordvestre siden av Mallorca, og landsbyen er nok mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene. Det gamle klosteret Real Cartuja de Valldemossa er i dag gjort om til et museum, men ta også turen innom Museu Municipal de Valldemossa hvor du kan se verker av både Miró, Picasso og andre. Her finner du også en stor samling av Mallorcas Tramuntana-malere. Byen er en av de mest populære og besøkte utfluktsmålene på Mallorca.


Valdemossa