Yoga-retreat for de dedikerte

Spansk høstsol som fortsatt varmer, yoga til suset fra havet, og et fredelig hotell i strandkanten. Alt ligger til rette for ro og fordypning når Aina Haugen og goTO inviterer til yoga-retreat i vakre Altea.  

Aina Haugen driver Solhuset på Nordheim. Hun er utdannet yogalærer og har undervist i yoga i 18 år. I samarbeid med goTO har Aina arrangert flere yoga-turer de siste årene, og deltakerne har vært både nybegynnere og viderekomne.

– Jeg har tilrettelagt for ulike nivåer, men har også sett at det er et behov for en tur for de som er enda mer dedikerte, og som ønsker å gå dypere inn i yoga, sier hun.


Tidligere yogatur med Solhuset

Lærer mer

Turen til Altea er altså perfekt for dem som har praktisert yoga en stund, men Aina understreker at det også er mulig for de med mindre erfaring å være med.

– Deltakere som er villige til å legge ned litt innsats kan få stort utbytte av disse dagene. De må være motiverte og ha et ønske om å lære mer. I tillegg til selve øvelsene vil vi gå mer i dybden, og lære om historien og filosofien som ligger bak yoga. Også kosthold og livsstil er en del av yoga, og vil være tema underveis, sier Aina.


Tidligere yogatur med Solhuset


Privattime før avreise

I forkant av turen tilbyr hun hver enkelt deltaker en privattime på Solhuset.

– Da blir jeg litt kjent med deltakerne. De som ønsker det får et program som de kan øve på frem til avreise. På den måten kan retreaten bli det puffet som skal til for å komme skikkelig i gang med yoga. 

To daglige økter

Turen til Altea er fra 3.-7. oktober, og inkluderer både fly, overnatting, en felles middag og to daglige yoga-økter. Aina vil undervise i ashtanga, som er en av de eldste formene for yoga. I ashtanga er det faste øvelser som skal utføres i en bestemt rekkefølge. Disse seriene utføres likt uansett hvor i verden du kommer, og det tar gjerne 3-5 år å mestre en serie.

 – Ashtanga skal praktiseres regelmessig. Når en kan øvelsene blir det en form for meditasjon, samtidig som det trener hele kroppen, sier Aina.

Mellom øktene blir det god tid til å hvile, slappe av ved bassenget eller gå turer langs Middelhavet.


Her skal vi bo! Hotel SH Villa Gadea i Altea

Senker skuldrene

Etter å ha ledet mange yoga-turer til Spania sier Aina at hun ser stor forskjell på deltakerne fra de møtes på Helganes til de drar hjem igjen etter noen dager med sol, varme og trening.

– De blir mykere i bevegelsene, senker skuldrene og slapper mer av. En slik tur gjør godt for kropp og sjel, og sier Aina Haugen.


Gamlebyen i vakre Altea