Hit vil haugalendingene i sommer

Sol og varme, enkel reisevei og valuta for pengene. Det er viktig når folk på Haugalandet velger hvor de skal reise på sommerferie. I sommer går det 7 direkteruter sørover fra Haugesund til noen av de mest populære reisemålene.

– Hva som er den perfekte sommerferien varierer selvsagt fra person til person, og fra familie til familie. Men vi ser at det er en del ting som går igjen når folk bestiller sommerferien sin, sier markedssjef i goTO, Jessica Velde. Hun forteller at reisemål med sol, bad og varme står høyt på ønskelisten for de fleste.

– Folk vil være sikre på at de får oppleve skikkelig sommertemperatur. Og mange foretrekker å reise direkte fra Haugesund. Malaga, Alicante og Gdansk-området er derfor alltid populært, sier hun. I sommer er det også satte opp flere direkte charterruter fra Haugesund, i tillegg til Widerøes sommerute til København. Og med en rask mellomlanding i Oslo åpner det seg enda flere muligheter.

Reiser over hele verden

goTO er en del av Berg Hansen, en av Norges største reisebyråkjeder,  noe som betyr et stort utvalg reiser over hele verden. Basert på hva ønskene og budsjettet er for ferien, kan reisen tilpasses hver enkelt. Og det kan være lurt å ta turen innom reisesenteret på Oasen i god tid før sommeren.

– Ikke vent for lenge. Fra tidligere år ser vi at mange håper i det lengste at den norske sommeren skal slå til, og når det ikke skjer kommer de i siste liten for sikre seg sol og varme. Dessverre er utvalget mer begrenset dess lenger en venter, sier Jessica. Hun har plukket ut noen av stedene som er haugalendingens favoritter, og som er enkle å reise til i sommer.

Spania

Alicante og Malaga er velkjente favoritter, og direkteruten fra Haugesund er flittig brukt. De spanske byene lokker med badeliv, shopping og god mat. Langs Costa Blanca og Costa del Sol er det tett i tett med strender, småbyer, familieparker og badeland, sånn at ingen trenger å kjede seg i ferien. Ryanair flyr direkte til Alicante tirsdager og lørdager fra 28. mars og ut oktober. Til Malaga er det avgang mandag og fredag fra 27. mars til slutten av oktober.

Mallorca har vært den store stjernen for solhungrige nordmenn helt siden 60-tallet. Etter å ha opplevd litt nedgang, har øya de siste årene løftet seg skikkelig og blitt et ettertraktet reisemål. Mallorca er super for familien, med strandbyen Alcudia som manges favoritt. Øya har en utrolig natur med fjell, klipper og bukter, i tillegg til sjarmerende byer som Pollensa, Sollér og Deia. For en smak av spansk, trendy byliv er det den lille storbyen Palma som gjelder. Det går charterfly fra Haugesund til Mallorca hver lørdag fra 17. juni- 12. august.

Hellas

Tzasiki og greske spesialiteter, vakre øyer og krystallklart vann gjør Hellas til et populært reisemål. Kreta er mange favoritt, og ferieøya har områder som passer enten du ønsker rolig landsbyidyll, familievennlige badesteder eller underholdning og natteliv. Det går direkte charterfly fra Haugesund til Kreta hver lørdag fra 6. mai til 16. september, og dermed er det kort vei til gresk gjestfrihet i sommer.


Kreta / Bilde fra Apollo

Gdansk og Sopot

Direkteruten fra Haugesund til Gdansk åpner for lavbudsjett-ferie med en følelse av luksus. Her kan du bo fint og spise godt til en rimelig penge. Sommertemperaturen er mer stabil enn hjemme, og badebyen Sopot lokker med lang, flott sandstrand og sjarmerende gater. Byen er relativt liten, og har begrenset med overnattingskapasitet, så her gjelder det å være tidlig ute med å bestille. Et godt alternativ er å bo i Gdansk, og kombinere byopplevelser med strandutflukter til Sopot. Det er kun 20 minutters reise mellom de to byene, og både tog og taxi er rimelig.


Gdansk


Bulgaria

Bulgaria har blitt et attraktivt reisemål for de som ønsker sol og bad til en gunstig pris. Hotellene holder god standard og prisnivået er lavt både på overnatting, mat og drikke. Langs Svartehavskysten er det milevis med flotte strendene og Sunny Beach, Nessebar og Golden Beach er noen av stedene som lokker med late feriedager og garantert sommertemperatur. Det er mulig å dra direkte fra Haugesund til Bulgaria i sommerferien. Det går charterfly hver torsdag mellom 22. juni og 10. august.

Danmark

Widerøe flyr direkte til København hver dag unntatt lørdag, fra 26. juni og frem til 13. august. Det betyr god tilgang til trivelige Danmark. København er en herlig sommerby med grønne parker, bystrender, underholdning og folkeliv. Fra hovedstaden er det enkelt å ta turen videre til sjarmerende danske småbyer, badesteder og familieparker.

USA

Denne sommeren er utvalget i flyruter mellom Norge og USA rekordstort. Både SAS og Norwegian tilbyr flere amerikanske destinasjoner, og konkurransen gir en sjanse til å finne prisgunstige billetter. Familier velger gjerne å dra til Orlando for å oppleve Disneyworld og de andre store underholdningsparkene. Fra Orlando er det kort vei til Fort Lauderdale og Miami med flotte strender, shopping og opplevelser.  Og når en først er i området, hvorfor ikke kombinere en USA-ferie med et cruise i Karibien?


Ocean Dr – South Beach

Cruise

Cruise har blitt superpopulært de siste årene. Du besøker ulike steder og få nye opplevelser hver dag, uten å måtte pakke kofferten mer enn én gang. Ombord er livet komfortabelt, med deilig mat, underholdning og aktiviteter. Cruise er ikke lenger bare for de rike, samtidig er det noe helt spesielt å oppleve luksusen det fortsatt er å være ombord på de flotte skipene.

Det er mulig å dra på cruise fra forskjellige havner verden over, men for mange er et cruise i Karibien selve drømmen. Fra Miami og Fort Lauderdale i Florida, går det mange cruiseskip med kurs for Karibien, og noen dager til sjøs kan derfor enkelt kombineres med en USA-ferie.

Vi du heller reise i Europa, er et cruise i Middelhavet fra Barcelona, Venezia eller Roma  et supert alternativ. Bo på et flytende luksushotell, og opplev perlene langs Middelhavskysten.


Bilde: Royal Caribbean