Gode golfdager i varmen

– Det blåste og regnet sidelengs da vi gikk ombord i flyet på Helganes. I Denia ventet sol og varme, og de som ønsket det rakk en tur på golfbanen da vi ankom hotellet, forteller Gavin Hinds. I april hadde han med seg 20 deltakere fra hele Haugalandet på golftur til Spania.

Hinds er opprinnelig fra Irland, utdannet PGA Head Professional og har vært profesjonell golfspiller. Nå er han daglig leder for Sveio Golfpark, og reiser jevnlig utenlands for å spille golf. Spania er et av de stedene han trives svært godt.

– I områdene rundt Alicante finnes det baner på alle nivå, helt opp i verdensklasse. Nordmenn kan ta av seg 4-5 lag med klær og spille golf i shorts og t-skjorte. Det gjør godt når det er surt og kaldt hjemme, sier Hinds.

 

Spillere fra hele Haugalandet

Turen i april gikk over fire dager, og var åpen for spillere med ulik erfaring. Deltakerne var fra flere golfklubber på Haugalandet.

– Disse turene er lavterskel og passer for spillere på alle nivå og med ulikt handicap. Det viktigste er å ha det gøy og å være sosiale. På denne turen var deltakerne stort sett fra 50 år og oppover, og eldstemann var 87 år. Han spilte flittig hver dag, og er et godt eksempel på at golf er bra for helsa. I løpet av en runde på banen går vi gjerne 10-12 kilometer, sier Hinds.

 

Bodde på golfbanen

Det ble mange runder på flotte golfbaner i Denia og Alicante i løpet av turen. Gruppen bodde på La Sella Golf resort, et 5-stjerners hotell som ligger ved La Sella golfbane. Omgivelsene var flotte, og hotellet hadde også treningsrom og SPA.

– Hotellet og fasilitetene var kjempebra. Vi bodde omtrent på golfbanen, og de som ønsket det kunne spille på kveldene også, forteller Hinds. Gjengen dro i tillegg til Oliva Nova Golf Club i Alicante for å spille. Det ble også tid til å finpusse teknikken gjennom treningsøkter med Gavin Hinds.

– De fikk råd om hva som kan heve spillet, og tips om hva de kunne jobbe videre med når de kom hjem, forteller han.

 Utflukt og bodega-besøk

Det var ikke bare golf det ble tid til i løpet av turen. Med kort vei til Denia var det lagt opp til en felles tur for å utforske byen. En annen ettermiddag dro de til en bodega ved Alicante.

– Det var et flott sted og en fin opplevelse og fikk lære litt om den fantastisk spansk matkultur. Mange av deltakere trakk frem dette besøket som et av høydepunktene på turen.

 

Ny tur neste år

Turen i april var fulltegnet, og det var ikke plass til alle som ønsket å bli med. Hinds forteller at deltakerne gav uttrykk for at de var svært fornøyde med opplegget, hotellet og området.

– Det var så vellykket at vi allerede har bestemt at det blir ny tur til det samme området og hotellet neste år, sier Gavin Hinds.