Opplevelser foran shopping

Reisetrender i 2017

Her er trenden som mange shoppingleie vil applaudere. For i følge reiseanalytikerne er helse og velvære blitt det viktigste av alt når vi booker feriene våre. Vi vil heller ligge og slumre på et teppe i parken, enn å fyke fra den ene butikken til den andre.

Ferieopphold med helse og velvære i sentrum, er spådd å bli det virkelig store neste år. Reiselivsanalytikere til nettselskapet Booking.com mener at vi i 2017 vil få en fremvekst av velvære-relaterte reiser og søken tilbake til det som omtales som menneskelig «tøtsj». Avslapning, trening og kulturelle opplevelser står høyest på ønskelisten når vi drar på ferie. Konklusjonene er blitt gjort på bakgrunn av undersøkelser Booking.com har gjennomført blant 12.780 respondenter over hele verden. Her svarte mer enn halvparten (58%) av de spurte, at de planlegger å bruke en større del av reisebudsjettet på opplevelser fremfor shopping i 2017. Reisende søker også i økende grad kontakt med lokalbefolkningen og ønsker mer autentisitet. Blant annet opplever Booking.com en markant økning av bestillinger på private herberger fremfor hotell.

Populære temareiser
Temareiser der yoga, golf, spa, matopplevelser og fotturer står på programmet, er virkelig noe som fenger. Dette er også en trendansvarlig for temareiser i goTO Berg-Hansen, Svanhild Nordbjørn, kan bekrefte.
– goTO Berg-Hansen har de siste årene satset stort på temareiser der helse, trening og velvære har vært i fokus. Vi har også opplevd stor interesse for reisene våre der mat i kombinasjon med kulturelle opplevelser er hovedtema. I 2017 er vi klare for å arrangere 15 ulike temareiser, sier Nordbjørn.