Mye på gang i Nedstrand

– Ei perle som flere bør få øynene opp for!

Margaret Hystad har fått øynene opp for Nedstrand og gleder seg til å engasjere seg både som investor og forretningsutvikler i reiselivsprosjektet i Hinderåvåg i Nedstrand.

Arbeidet med en større marina er nå igang satt og skal ferdigstilles i løpet av sommeren. I tillegg arbeides det med realisering av hyttefeltet Nedstrand Fjordresort. Hyttene blir levert av Start Microhousing basert på de 3 micro/minihus-modellene som allerede leveres i markedet. StartMicro- Housing er et haugesundsbasert grunder selskap som utvikler bærekraftige micro og minihus, stiftet av arkitekt Kirsti Sveindal, der Hystad også gikk inn som investor i 2018. Totalt er det regulert til 40 hytter i dette området og til noen av hyttene blir det krav om utleie til turister slik at en øker overnattingsmulighetene i Nedstrand. De som velger denne type hytte vil da få mulighet til gode inntekter som kan bidra til selvfinansiering ved kjøp.

– Det er spennende å være med å utvikle reiseliv i en fremoverlent kommune som Tysvær. Nedstrand har alt som turistene er på jakt etter. Himakånå, klatrepark, glamping, lokal mat fra Lie Gaard og Nedstrand Bryggeri, marina, campingplass og tre butikker. I tillegg til en nydelig natur og beliggenhet i Ryfylke-bassenget med god tilgjengelighet for hele fylket, sier Margaret Hystad. Klatreparken Høyt og Lavt har hatt en god sesongstart med sin best besøkte påske noensinne og glampingen er åpen året rundt.

– Dette er steder som skaper arbeidsplasser i distriktet vårt og der ikke minst ungdom mer kan få prøve seg i arbeidslivet, sier Hystad. Hyttefeltet, marinaen, klatreparken og glampingen er samlet som datterselskaper i reiselivsselskapet Viking Adventure. Opplevelsesselskapet Ravnafloke i Haugesund er også et datterselskap under samme paraply.