Caminito del Rey – «verdens farligste fottur»

Omtrent en times kjøring fra Malaga ligger Caminito del Rey – en gangsti kalt «verdens farligste fottur». Det er ikke uten grunn. Dette er på ingen måte en vanlig søndagstur i Djupadalen, men en spektakulær gangsti festet rett på den stupbratte klippeveggen, nærmest hengene i løse luften. Turen er som tatt rett ut a en eventyrfilm – skremmende og imponerende, men en fantastisk opplevelse. Nå er gangstien sikret og gjenåpnet for allmuen.

El Chorro-kløften er et storslått stykke natur med opptil 400 meter høye loddrette klippevegger. Noen hundre meter over bunnen av kløften og elven, henger altså denne usannsynlige 7,7 km lange stien – tidligere kalt «verdens farlige fottur». Men det var før den ble stengt i år 2000 etter å ha krevd mange menneskeliv. Nå er stien restaurert, 100 prosent sikret og gjenåpnet for publikum. Det skjedde for snart ett år siden. Myndighetene har en visjon om å gjøre gangstien til en av Spanias største attraksjoner.

Den nye Caminito del Rey kan ikke anbefales dersom du har høydeskrekk der gangstien henger boret rett inn i klippeveggen. Enkelte steder er det anlagt gjennomsiktig glassgulv hvor du stirrer rett ned i stupet. Den gamle falleferdige stien er bevart som den er, mens den nye gangstien er bygget like ovenfor.

Den nye stien er helt trygg og har gjerder av solide stålwire. Dermed er det også blitt enklere å nyte den storslåtte naturen uten å ha hjertet i halsen. Men påregn likevel et adrenalin-kick, det er nesten ikke til å unngå…

En tur for de fleste

Alle kan gå Caminito del Rey. Turen egner seg for de fleste. Det er nok mer en mental utfordring enn en fysisk. Rundturen tar ca. 4 timer med en fantastisk utsikt. Det er ingen tvil om at du får en spesiell stemning med å oppleve denne unike turen.

Det kan maksimalt være 400 personer på Caminito del Rey om gangen, og hver halvtime starter grupper på 50 personer. Det kan være en stor fordel å bestille billetter på forhånd før du reiser opp og tester denne vanvittige turistattraksjonen, som i følge «Lonely Planet», vil bli et av de hotteste reiselivsaktivitetene i årene framover.

Fra Malaga kommer du til Caminito del Rey med både bil og tog. Bilturen på 65 km gjør en unna på ca. en time.

Da gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk tur, og i og med istandsettelsen, kan man nå med rette si “god fornøyelse”, i stedet for “hell og lykke” som tidligere.