Vi cruiser som aldri før

Cruise er den ferieformen som øker mest på verdensbasis og tendensen gjelder også for Norge. Våren 2018 sjøsetter Royal Caribbean verdens største cruiseskip Symphony of the Seas, og du kan allerede nå booke reisen din hos goTO Berg-Hansen.

– Interessen for cruise har aldri vært større og det har heller ikke utvalget av reiser. Folk kan velge mellom et stort spekter av cruise og finne akkurat det cruiset som passer lommeboken og ferieønskene, sier Bente Borvik i Royal Caribbean Norge.

Cruiseturisme har utviklet seg fra å være luksusferie for de rike om bord på forholdsvis små skip, til vesentlig større skip og ferie for alle. Og selv om skipene blir bare større og større, er luksuspreget fortsatt til stede. Cruise er perfekt for folk som ønsker en aktiv ferie fullstappet av opplevelser. De flytende småbyene er som rene fornøyelsesparker å regne og byr på underholdning både til store og små.  Prisene er heller ikke avskrekkende – spesielt om en styrer unna fellesferien.

 

Ønsker balkong

Vel et år etter at Royal Caribbean lanserte verdens største cruiseskip Harmony of the Seas med plass til 6360 passasjerer, holder de nå på å bygge et som blir enda større. Etter planen skal Royal Caribbeans nye flaggskip Symphony of the Seas med plass til 7000 passasjerer sjøsettes våren 2018. Store skip gir stordriftsfordeler, miljøgevinster og prisene blir gunstige. Folk er bevisste på hvordan de vil bo på skipene og 85 prosent av passasjerene ønsker seg balkong.

– Dette har resultert at planløsningene på nye cruiseskip er endret. Nå bygges det lugarer med store balkonger, slik at en hvisker ut overgangen mellom ute og inne og balkongen blir en enda mer integrert del av lugaren, opplyser Borvik og legger til at de fleste nordmenn reiser på cruise i Karibia og Middelhavet, mens mer erfarne cruisere velger seg Asia og Sør-Amerika. De fleste ønsker en pakketur der flyreise inngår.

 

Vær tidlig ute

Mens vi sier farvel til de siste cruisene i Middelhavet i midten av oktober, retter vi blikket mot cruisene i Karibien. Siden de fleste av cruisene til Karibien har avgang fra Miami i Florida, er det absolutt muligheter for å kombinere det med en USA-ferie. Da kan det være smart å legge cruiset til høstferien eller vinterferien.

– Siden det bare er de nordiske landene som har disse feriene, slipper vi å konkurrere med amerikanere om de beste tilbudene. Og som alltid er det smart å være tidlig ute. Cruisene fylles opp etter først til møllen prinsippet og de beste tilbudene får en ved å bestille tidlig, sier Borvik.

Royal Caribbean tilbyr også flere mindre skip og tilbyr enda mer eksklusive cruise gjennom sine søsterrederier, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises. goTO Berg-Hansen er forhandler av samtlige cruise.

 

Fakta Royal Caribbean:

Royal Caribbean International har 24 skip og seiler til mer enn 270 destinasjoner, i 72 land og på seks kontinenter. Rederiet har i mer enn 40 år gitt sine gjester de mest innovative cruiseskip, spennende ruter til populære reisemål og den verdenskjente og vennlige “Gold Anchor Service”. Royal Caribbean har vunnet reiselivsbransjens prisutdeling, Grand Travel Award, de siste 20 årene.

Bestill innen 31. oktober 2017 og få 35% rabatt på verdens største skip, Symphony of the Seas!