En sjøreise i verdensklasse

Hver dag året rundt kan du bli med Hurtigruten på en opplevelsesreise langs den norske kysten. goTOs Svanhild Nordbjørn tok med faren sin på en tre dagers reise fra Sandnessjøen til Bergen.

Selv en tre dagers tur er fullspekket av opplevelser. Far og datter Nordbjørn fikk oppleve det fantastiske landskapet på kjøreturen gjennom Jotunheimen og over Dovrefjell på vei nordover. Etter tre dager bak rattet var det deilig a kjøre om bord på Hurtigruten og overlate styringen til kapteinen.

Verdens vakreste kystlinje

Fra soldekket kunne de spent vente på at hullet i Torghatten skulle vise seg på nært hold. Den sagnomsuste fjellkjeden «de syv søstre» er også et nydelig skue i havgapet. Oppholdet bød også på en rekke kulinariske opplevelser og god anledning til å kose seg på dekk under et pledd og med en god bok i hendene.

– Å reise med Hurtigruten er en herlig og behagelig måte å reise på. Du glir sakte langs den flotte kysten, og kan med panoramautsikt ta inn det vakre landskapet fra en av loungene eller serveringsstedene om bord på skipet. Det å sitte med en god bok og ta pauser i lesningen hvor man bare lar blikket hvile på vakker natur må jo være rekreasjon på sitt beste. Et alternativ til å ha med bil er jo også å fly den ene veien og ta båten den andre veien. Slike «pakker» er det ofte mulig å få gode tilbud på host og vinter, sier Svanhild Nordbjørn.

Skreddersy din egen reise
Det er ikke uten grunn den kalles verdens vakreste båtreise. Hurtigruten er i tillegg kjent for å tilby komfort og et fantastisk kjøkken fra Norway´s Coastal Kitchen. Velg mellom strekningene Bergen-Kirkenes (7 dager), Kirkenes-Bergen (6 dager), Bergen- Kirkenes-Trondheim (11 dager), eller full rundtur; Bergen-Kirkenes-Bergen (12 dager). Det er også mulig a velge en kortere tur slik som Svanhild Nordbjørn og faren gjorde. Reisen med Hurtigruten kan i prinsippet skreddersys slik at den inneholder de destinasjonene og opplevelsene en er mest på jakt etter. Husk at en også kan ta bilen med seg.

– En får et stort utbytte også av en tre, fire dagers tur og kan jo kombinere Hurtigruten med ferieopphold i spennende byer som Trondheim og Tromsø. Det er verdt å merke seg at det er ekstra gode tilbud for pensjonister på Hurtigruten, sier Nordbjørn.